NYITVATARTÁS

Hétfőtől szombatig 9:30-tól 19:30-ig, vasárnap zárva. A minden nap 17:00-kor kezdődő szentmise alatt a templom a turisták számára nem látogatható.

„Már csak egyetlen fia maradt, akit nagyon szeretett. Utoljára őt küldte el hozzájuk.” Mk 12,6

Pálos Fogadóközpont

A Sziklatemplom látnivalóinak megtekintése az előbarlangban működő Pálos Fogadóközponton keresztül történik.

Mi történik itt?

Jegyváltás után (jegyárak: ) egy audio guide-ot, azaz idegenvezető készüléket kapunk, amellyel 8 nyelven (magyar, angol, német, francia, olasz, spanyol, lengyel, orosz) hallgathatók a tudnivalók. A túra két vetítéssel kezdődik: egy a Sziklatemplom történetéről, egy másik rövid videó után pedig elgondolkodhatunk a kérdésen: Te melyik farkast táplálod?Ezután lépünk a templomba, ahol az állomások között csöndesen lépdelve megtudhatjuk:

– mit is mondott pontosan Szent István, amikor felajánlotta Szűz Máriának az országot

– mi a közös egy bizonyos egyiptomi régészeti lelőhely és a Sziklatemplom szentségháza között

– mit takar pontosan a Jézus Szíve tisztelet

– ki volt az, aki életét adta egy fogolytársa szabadulásáért az auschwitzi táborban

és még számos érdekességet a magyar történelemből, a pálosokról és a 20. század viharairól...

Jöjjön és lásson!

Tudta Ön?

A befalazott barlang

A Sziklatemplomot 1950-ben, a Pálos Rend betiltása után bezárták, a 60-as években pedig egy 2 méter vastag betonfallal az ősi barlang száját egész egyszerűen befalazták.

Lourdes-i Szűz Mária

A Sziklatemplom létrehozása egy a Lourdes-ban járt magyar zarándokcsoport kezdeményezése. A híres Mária kegyhely Szűzanya szobra a Sziklatemplom külső barlangjában, az üvegajtón belépve jobb oldalon látható.

Fából faragott történelem

A Sziklatemplom legbelső termének falát egy erdélyi származású, Kaliforniában élő fafaragó mester, Ferencz Béla csodálatos faragványai díszítik, amelyeket tíz éven keresztül készített majd ajándékozott a Pálos Rend számára a templom 1989-es újranyitását követően.

Fémikon kiállítás

Európa szerte egyedülálló kis orosz fémikon kiállítás tekinthető meg a Sziklatemplomban. A „keleti kereszténység szentképeinek” egészen különleges, régi darabjaival is találkozhatunk itt.

Jegyárak:

  • Felnőtt: 1000 Ft/fő
  • Nyugdíjas, diák: 800 Ft/fő
  • Csoportos kedvezmény 20 fő felett: 700 Ft/fő
  • 10 éven aluliak számára a belépés ingyenes!
  • Nyitvatartás

    Hétfőtől szombatig 9:30-tól 19:30-ig, vasárnap zárva. A minden nap 17:00-kor kezdődő szentmise alatt a templom a turisták számára nem látogatható.